Sil, Nica en Bo interviewen juf Josien over.... de baby natuurlijk! 
Klik op het plaatje en bekijk het interview: 

Knipsel

klassenfoto kleuters

ziekenhuis1

ziekenhuis5

ziekenhuis2

ziekenhuis3

ziekenhuis4

ziekenhuis6

voorjaarsschoonmaak2

voorjaarsschoonmaak 1

voorjaarsschoonmaak3

voorjaarsschoonmaak4

Met de Techniektoren hebben we knalroze haargel gemaakt. 
En Loes en Michelle maakten er een echt reclamefilmpje voor,

kijk snel hier

 

16 april: bunkertocht (en in de krant)Groep 8 bunkertocht

In het teken van de sterren

Geschreven door: Luna

Er was oorlog in 1799. Als je een land wou veroveren dan moest je een hoofdstad veroveren: Amsterdam. Maar om Amsterdam lag allemaal water omheen. Dus ze moesten via Wijk aan Zee en Castricum. En als Castricum de oorlog niet tegen had gehouden bestond Wijk aan Zee niet. Soms vinden ze nog botten of andere dingen van soldaten.


De Engelsen wilden de dorpelingen helpen en gingen de Fransen tegenhouden. Want ze dachten als de Fransen Nederland hebben veroverd, gaan ze misschien ook naar Engeland. De Fransen handelden met de dorpelingen en daar hadden ze geen last van . Maar toen de Fransen steeds meer hun plek innamen, hadden de dorpelingen er wel last van. Het eten raakte op en de Fransen namen het eten in. En toen hadden de dorpelingen er wel last van. 

 

Een meneer zag alles en hij kon schrijven en hij had een dagboek bijgehouden. Want de gewone dorpelingen konden niet schrijven. Al voor 6 oktober kwamen de Fransen en ze gingen plunderen en de Fransen namen ook hun dieren. Veel dorpelingen vluchten naar de kelders. Ze gooiden de dieren van de dorpelingen op het vuur. Veel huizen werden beschadigd of verwoest. Castricum stond deels in brand. Er werd de hele tijd hevig gevochten. Ze hadden geen telefoon, dus ze deden alles met vlaggen die een soort tekens hadden. Bijvoorbeeld hoeveel troepen er waren en nog veer meer. Er bleven veel lijken achter, die werden begraven. De Fransen wonnen de strijd. 

Winter is een koud seizoen
In de winter kan je schaatsen
Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen
Tot het eind van de winter is het koud
En er zijn in de winter vaak verkeersopstoppingen
Regen is in de winter vaak bevroren

clown clown clowntje met je pet
met je gekke bek
ga nou snel naar bed
neem je lachebek mee en vertrek